torstai 31. tammikuuta 2013

Horoskooppi Toukokuu 2013

Tämän kirjoittamisen hetkellä Saturnus on pysähdyksissä ja aikeissa muutaman tunnin päästä liikahtaa eteenpäin. Astrologiassa pidetään pysähtynyttä planeettaa vaikutukseltaan voimakkaana. Se on jopa niin voimakas, että vaikka tarkoitukseni oli kirjoittaa jotakin ihan muuta, Saturnus valtasi mieleni kokonaan. Hidasta Saturnuksen kulku on vielä pitkälle kesäkuuhun, sillä vasta 20.5.2013 sen liike on nopeaa (ja onko se Saturnuksella varsinaisesti koskaan nopeaa vaan kenties verkkaisen normaalia).

Saturnuksen tapa on opettaa kussakin kulkemassaan merkissä, ja nyt meillä on siis läksymme yhteistyötaidoista ja -kuvioista käsillä. Saturnus testaa suhteiden rakenteita ja pysyvyyttä, ja tästä johtuu se, että toisinaan Saturnus myös päättää ihmissuhteita. Astrologisesti ajatellen päättyvien suhteiden rakenteet eivät ole olleet kunnossa, korttitalot eivät kestä Saturnusta. Realismi on Saturnuksen työkalu. Monien silmät avautuvat näkemään suhteen tilan sellaisenaan.

Yhteiselo voi olla korostuneen järkevää ja arkista, mutta se että tiedetään suhteen todellinen tila, tuo myös mukanaan luottamuksen perustan. Harhakuvitelmille rakennetut pilvilinnat häipyvät tuuliin, mutta Saturnuksen avulla vankalle pohjalle pystytetty suhde on luja. Menestys ja onnistuminen suhteessa eivät tule helposti, sillä Saturnuksessa ei mikään ole vaivatonta. Vaaka on kompromissien merkki, ja Saturnus vaatii puolueettomuutta päätöksiin. Kaikki voittavat vähäsen eikä kukaan häviä kokonaan.